Cykel ger bra vardagsmotion

Många av oss motionerar inte så ofta som vi skulle behöva. Det kan bland annat bero på att vi helt enkelt inte har tid. Vi börjar jobba tidigt på morgonen och när dagen är slut har vi helt enkelt ingen energi kvar.

Men det finns tips på hur du kan få in lite bra vardagsmotion trots långa arbetsdagar. Ett bra tips är att du cyklar till och från jobbet. Har du en cykel kan du börja med det redan nu, om du inte har det – beställ den via nätet och du kan komma igång så snabbt den kommer hem med posten.

Börja smått

Precis som för annan träning är det bra att du börjar lite smått och lugnt. Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att cykla regelbundet bör du bygga upp det, precis som när du styrketränar. Du kan till exempel börja med att cykla ett par gånger i veckan och sedan öka det med en dag.

Att välja cykel som din vardagsmotion kommer med flera hälsofördelar. Det sägs att vi bör röra på oss regelbundet för att må så bra som möjligt. Att cykla är dessutom roligare än att börja jogga enligt många. Det ger dig även en chans att upptäcka nya vägar i ditt område.