Löpning som din träning

Har du svårt att komma igång med träning är löpning ett bra alternativ att börja med. Du behöver ingen avancerad utrustning och det är en träningsform som passar de flesta. Din kropp guidar dig under passen och med tiden kommer den även att vägleda dig i din träning.

Enkel utrustning för att springa

För att komma igång med löpningen behöver du ett par ordentliga springskor. Du kan använda vanliga sportkläder, men det är en fördel att springa i lätta kläder som andas. Ett smidigt alternativ är att skaffa det som behövs på nätet. Är du osäker på storlek kan du använda butikernas måttguider. Mät dina fötter och utgå från dina mått när du väljer löparskor online.

Lär känna din kropp

Löpning är en enkel träningsform som du kan börja med utan någon direkt förberedelse. Din kropp kommer att säga ifrån när det blir för tungt och på samma sätt guida dig när du behöver köra lite hårdare. Tänk dock på att kroppen behöver tid att anpassa sig till den nya träningsformen. Är du nybörjare finns det ingen anledning att kämpa dig genom milen under första passet. Tvärtom är det bättre att börja försiktigt med några kilometer enkel joggning. Efter ett par gånger i löparspåret växlar du upp både tempo och distans.