Ta hjälp av naprapat när kroppen krånglar

Gå du runt med kronisk smärta i muskler eller leder eller om du har råkat ut för akut smärta finns det hjälp. Olika behandlingstekniker kan reducera smärtan och hjälpa dig med nedsatt rörlighet. Få hjälp där du bor och minska smärtan med hjälp av en naprapat.

Naprapati

Vid behandling och rehabilitering av besvär och smärtor, eller för att förebygga symptom kan du gå till en naprapat. De behandlingar en naprapat kan använda sig av är massage, töjning av muskler och manipulation av leder. Behandlingen utförs med hjälp av händerna medan patienten ligger på en behandlingsbänk.

Få rätt behandling

Innan behandlingen börjar får du gå igenom en undersökning. I undersökningen kan det ingå vissa frågor om besvär och sjukdomar. Naprapaten kommer också att undersöka dina muskler och leder för att kunna säkerställa att du får rätt behandling.

Skillnad på naprapat och kiropraktor

De som väljer att gå till en naprapat eller kiropraktor har ofta problem med rygg och nacke. Det är vanligt att blanda ihop vad en naprapat och en kiropraktor gör. Skillnaden mellan dessa två är hur de utför behandlingen och rehabiliteringen. Hos en naprapat kan behandlingen variera beroende på patienten medan en kiropraktor jobbar med ledjustering. Naprapaten däremot arbetar också till viss del med det, men även triggerpunktsbehandling, massage och mycket mer.