Bästa fotbollslagen i världen

Inom sportens värld måste man nämna fotboll, den sport som binder samman så många länder. Det är den populäraste sporten i världen och under fotbolls VM brukar ungefär 3,5 miljarder tittare sitta klistrade framför teveapparaterna. Alla lag kan ha upp- och nedgångar genom tiderna, men de som ligger i topplistan hoppar sällan mer än en plats upp eller ner. Vilka är då några av de bästa fotbollslagen i världen?

  1. Barcelona – under 2018 hoppade Barcelona upp på toppen. Det är inte konstigt att supporterprylar säljer bra inom denna kategori, en Barcelona shop säljer prylar som smör i solsken nu när de tagit sig upp till toppen. Bara förra året var det Real Madrid som låg i topp. De har tappat några poäng under förra året då det slutade avgjort mot Las Palmas samt att de lämnad planen med förlust mot Leganes under september. Men de har ändå klamrat sig fast vid toppen. Klubben är inne på sin 119:e säsong.
  2. Atlético Madrid (S.A.D) – de ligger nu snäppet över sina ärkerivaler, Real Madrid. Laget startades av tre basiska studenter redan 1903 och vann sin första La Liga-titel 2013/2014. De har samlat på sig mycket poäng under säsongen. De har vunnit La Liga 10 gånger och länge räknas som den rebelliska kusinen till Real Madrid.
  3. Real Madrid – det spanska laget är ett år äldre än S.A.D och har spelat i La Liga, högsta divisionen, sedan 1929. Deras starkaste rival är helt klart Barcelona och de har turats om att ligga på första plats. Klubben har blivit framröstad som ”århundradets bästa klubb” av FIFA och anses vara det mest framgångsrika laget. De har vunnit La Liga 33 gånger och har en spelare (Raúl) som spelar över 741 matcher i laget.