För dig som tränar och är gravid

Det finns många fördelar med att hålla igång under graviditeten. Du måste dock tänka på att anpassa både dina träningsmål och förväntningar. Alla graviditeter är unika och detsamma gäller träningen. Köp det som du behöver för att träna och må bra under graviditeten som träningskläder designade för gravida.

Stark kropp bra förberedelse

När du rör på dig ökar blodcirkulationen något som gör att svullnader i fötter i händer minskar. Om du försätter att träna så får du även bättre sömn, och risken för förstoppningar minskar. Regelbunden gravidanpassad träning ger dig en starkare kropp något som underlättar både under graviditeten, förlossningen samt hjälper dig att komma i form efter förlossningen.

Lyssna på kroppen

Lyssna på din kropp och rådfråga din barnmorska om du känner dig osäker. Om träningen höjer din pulsen och gör dig lite andfådd är den extra bra men det viktigaste är att röra på sig. Att promenera till jobbet eller stiga av bussen en hållplats för tidigt hjälper dig att få in mer rörelse i vardagen.

Träna för att må bra

Träning under graviditeten ska vara kul. Välj en träningsform som du gillar. Särskilt konditionsträning, yoga och styrketräning passar fint. Träna för att må bra och för att bibehålla din fysiska kapacitet snarare än att sträva efter att öka den.