Testa BMX

Är du sugen på en sport som kan ge dig en riktig adrenalinkick? Då är det hög tid att du spanar in BMX. En av anledningarna till att BMX är en så pass adrenalinfylld sport kan vara att den härstammar från motocross! För dig som är intresserad av att lära dig mer om BMX så tänkte vi berätta lite mer om hur sporten ser ut idag!

BMX blev en OS-gren

BMX har kommit en lång väg från att några yngre pojkar började leka på en tom parkering. Från och med 2008 så blev BMX officiellt en OS-gren. I och med det så har sporten fortsatt att växa så har det uppkommit fler och fler banor och antalet utövare har ökat.

Olika grenar inom sporten

Det är lätt att tro att BMX endast går ut på att leka på en parkering med några kompisar. Men i verkligheten så är det bara en liten del av BMX som sport. Denna typ av åkning kallas för Flatland och det går helt enkelt ut på att göra så mycket man kan på ett plant underlag. Är man ute efter något mer tekniskt så kan Park vara rätt stil. Här åker man i skateparker och hoppar över hinder och utnyttjar ramper för att göra tricks. Ligger motocross en varmt om hjärtat så bör man definitivt kolla in Dirtstilen. Här kan banorna på många sätt likna de som används i motocrosstävlingar och betyder många gånger att det minst sagt kommer bli fartfyllt!

Glöm inte skydd!

Oavsett om du som vuxen eller ditt barn är nyfiken att testa BMX så får man inte glömma bort skydd. Det första man bör införskaffa är en hjälm, men det finns även annan utrustning som kan skydda mot hårda fall. Det spelar ingen roll hur erfaren man är, förr eller senare kommer man att göra illa sig och då är det viktigt att vara förberedd.