Hälsosam träning i vardagen

Att träna är hälsosamt för oss, av flera olika orsaker. Dels stärker träning kroppen, med alla muskler och leder samt inte minst skelettet. Men därutöver ska träning även ha en god inverkan på hur vi mår mentalt. Något som dock är lätt hänt att glömma är att själva träningen enbart motsvarar en tredjedel av ditt träningsupplägg. Övriga två består av vila samt kost, som också innebär att dricka ordentligt.

Kom ihåg att dricka

För att kunna träna effektivt behöver kroppen energi och vätska. Direkt inför ett träningspass bör du visserligen inte äta och dricka för mycket. Planera istället för att göra det ungefär två timmar innan träningen börjar. Därutöver är det oftast nödvändigt att fylla på med vätska, vatten eller en lämplig sportdryck under passet. Samt efteråt som en del av återhämtningen tillsammans med ett protein- och kolhydratrikt mellanmål.

Ta med en vattenflaska

Detta med dryck och mat måste du som tränar planera så att du under passet kan fokusera på träningen i sig. Därför är det en bra idé att investera i en flaska som du kan ta med dig vilket också är mer hygieniskt och hållbart än att dricka från en dricksfontän eller engångsglas. De allra flesta gym och liknande har bra faciliteter för att fylla på vattenflaskor innan och efter träningen.